You are currently viewing Gør hjemmet sikkert for hunden

Gør hjemmet sikkert for hunden

Når du har valgt at anskaffe dig en hund, skal du til at gøre hjemmet klar! Inden vovsen kommer hjem, er der nogle ting, du skal have på plads. Det kan umiddelbart virke som en nem opgave, men selvom tingene ofte er almenkendte, skal du ikke bare tage det første og det bedste.

Her kan du læse mere om, hvordan du gør dit hjem til et hjem for din hund!

Hundesengen

En hundeseng er den eneste plads i huset, der er hundens og hundens alene. Der findes mange forskellige hundesenge derude, og der er nogle ting, du bør overveje, før du køber.

Først og fremmest skal din hundeseng selvfølgelig passe i størrelsen: Selvom du får en hvalp hjem, så vil den ikke altid være så lille. Hundesengen skal købes til den voksne hund, ikke hvalpen. Hvis hvalpen har det bedre med mindre plads, så fyld kurven med et stort tæppe, så den virker mindre.

Der er et stort marked for hunde, og en hundeseng er ikke bare en hundeseng. Du kan få dem polstrede eller hårde, syede eller af plastik, og det hele afhænger i sidste ende af, hvilken type hund, du får hjem.

En bamse beregnet til hunde i hundesengen kan være godt for hvalpe, så de har noget at lege med og bide i. For nogle hunde kan det også give en ekstra tryghed.

Mad- og vandskåle

Det kan virke simpelt med mad- og vandskåle, men det er faktisk vigtigt, at du ved, hvor meget hunden kommer til at indtage.

Skålene er designede til hundens størrelse og ernæringsbehov, og det kan især være en god idé at anskaffe sig en vandskål, der er lidt større. Hvalpe skal selvfølgelig ikke have så meget mad, men du behøver heller ikke fylde skålene helt op hver gang.

En for lille skål kan blive en gene for både dig og hunden, da du skal fylde især vandskålen op oftere.

Legetøj

Legetøj er en utrolig god måde at aktivere din hund, og der findes to typer legetøj, du især bør anskaffe dig: Den første er legetøj som bolde, en frisbee eller andet, der aktiverer hunden fysisk. Det er det, du kan tage med ud i haven, og som kan lade hunden aktivere sin instinkter.

Den anden type legetøj giver hunden mental stimulering. Det kan være en bold med godbidder, som hunden skal rulle ud, eller andre smarte ting, som kræver hundens opmærksomhed.

Begge dele er gode for at vedligeholde en sund og skarp hund. Vær opmærksom på, at hvis du får en hundehvalp hjem, skal den ikke overvældes. Du kan købe mere end ét legetøj, men introducer det stille og roligt, så hunden kan følge med.